گزارش تصویری روز بزرگداشت علوم سیاسی ایران
گزارش تصویری روز بزرگداشت علوم سیاسی ایران
نشست “روز بزرگداشت علوم سیاسی ایران” برگزار شد
نشست “روز بزرگداشت علوم سیاسی ایران” روز چهارشنبه ۲۸ آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست “روز بزرگداشت علوم سیاسی ایران” به همت انجمن علوم سیاسی ایران و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدا حسین سلیمی، رئیس انجمن علوم سیاسی ایران، ضمن خیر مقدم، اظهار داشت: برای من جای افتخار است که در این جمع گرامی حضور دارم. اساتیدی که در اوایل دهه ۶۰ تحصیل خودشان را آغاز کردند، واقعا فکر نمی کردند روزی علوم سیاسی در جامعه ما به چنین جایگاهی برسد. الان بسیاری از مشکلات کشور ما راه حل سیاسی دارد.
در ادامه قاسم افتخاری، استاد پیشکسوت دانشگاه تهران، ابراز داشت: متاسفانه در ایران با وجود گذشت ۱۲۵ سال از تاسیس علوم سیاسی، هنوز هم دانش درستی از گذشته این رشته نداریم. هنوز درباره این که این رشته چگونه در ایران شروع شده است؟ و چه کسانی تدریس می کردند و امثالهم، دانش ما کافی نیست.
افتخاری در ادامه تحولات علوم سیاسی را از آغاز تا انتها تشریح کرد.
در ادامه ابوالفضل دلاوری، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: علم سیاست در ایران سال های سال هیچ بازنمایی نداشت و خیلی هم شوقی بر نمی انگیخت. بازنمایی با تاسیس انجمن علوم سیاسی شروع شد و تاکنون برکات زیادی داشته است. این علم دیده شده و به رسمیت شناخته شده است، هر چند شاید هنوز آن مرجعیت لازم را پیدا نکرده است.
در ادامه محمدجواد غلامرضا کاشی، از اساتید علوم سیاسی، ابراز داشت: من و احمد خالقی دامغانی دو سوم زندگی مان را با هم بوده ایم. از نوجوانی تا به امروز دوستی داریم. در بین اساتید خوب علوم سیاسی، ما با دو گروه مواجه هستیم. گروه اول، کسانی هستند که اساتید مهمی در آموزش، ترجمه و تألیف بوده اند و ما وامدار آن ها هستیم. اما اساتید خوب دیگری هم هستند که آن چه گفته اند و نوشته اند، ماحصل تجربه های درونی آن ها بوده است.
در ادامه حیدرعلی مسعودی، از اساتید علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، بیان داشت: حمیرا مشیرزاده را از زمان دانشجویی می شناسم. در آن زمان استاد به تازگی از فرصت مطالعاتی آمریکا برشگته بودند و ما خیلی مشتاق بودیم که درس نظریه های روابط بین الملل را با او بگذرانیم. او بسیار به اصول کار علمی و اخلاق آکادمیک حساسیت دارد. او نه تنها استاد روابط بین الملل، بلکه استاد اخلاق علمی هم هست.
در ادامه مهدی فدائی مهربانی، از اساتید علوم سیاسی دانشگاه تهران، ابراز داشت: گاهی اوقات من می گویم اگر کسی در رشته علوم سیاسی با یک سری از اساتید این رشته واحد نگذارند، مدرکی که گرفته است مشروعیت ندارد. حمیرا مشیرزاده و احمد خالقی دامغانی از آن جمله اساتید هستند. استاد خالقی از اساتیدی هستند که از دانشگاه های دیگر هم می آیند و سر کلاس های او می نشینند.
در ادامه علی دینی ترکمانی، از اقتصاددانان، بیان داشت: اواسط دهه ۷۰ بود که افتخار آشنایی با وحید بزرگی را پیدا کردم و از طریق وی با علیرضا طیب نیز آشنا شدم و از محضرش بسیار آموختم. دانشمندان علوم اجتماعی برای این که اثرگذار باشند، باید قدرت اثرگذاری اجتماعی داشته باشند و وحید بزرگی دقیقا این صفت را دارد.
در ادامه عارف دهقاندار، پژوهشگر روابط بین الملل، اظهار داشت: باعث افتخار است که در جمه اساتید بزرگ علوم سیاسی هستم و روز علوم سیاسی را خدمت همه اساتید و پزوهندگان این علم تبریک عرض می کنم. هر کسی که اینجا حضور دارد حتما چندین جلد از آثار علیرضا طیب را مطالعه کرده است. او کتاب های مهم و به روزی را برای ترجمه انتخاب می کند و در آثار او دغدغه ملی را خیلی پررنگ می بینم.
در ادامه از اساتید برجسته علوم سیاسی از جمله حمیرا مشیرزاده، احمد خالقی دامغانی، علیرضا طیب و وحید بزرگی تقدیر به عمل آمد.