اطلاعیه هاتازه‌ها

گزارش برگزاری «سمپوزیوم بینارشته‌ای اندیشه تطبیقی: عقلانیت و ناعقلانیت (مختصات نظری و پیامدهای علمی)»

سمپوزیوم بینارشته ای اندیشه تطبیقی با عنوان «عقلانیت و ناعقلانیت: مختصات نظری و پیامدهای عملی»، با حضور جمعی از اعضا هیات علمی دانشکده های حوزه علوم انسانی دانشگاه مازندران و سایر دانشگاههای کشور در روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ توسط دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران و با همکاری شعبه مازندران انجمن علوم سیاسی ایران در سالن همایش دانشکده علوم ریاضی دانشگاه مازندران برگزار شد.

در ابتدای جلسه، پس از ارائه کلیاتی از سوی دکتر احمد جهانی نسب، محقق پسادکتری علوم سیاسی دانشگاه مازندران و دبیر شعبه مازندران انجمن علوم سیاسی ایران، مبنی بر اینکه سمپوزیوم بینارشته ای «عقلانیت و ناعقلانیت» نخستین رویدادی است که توسط شعبه مازندران انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می شود، دکتر علی اکبر جعفری رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران با خوش آمدگویی به حضار، به اعلام سیاست دانشکده در حمایت از برگزاری نشستهای علمی- تخصصی پرداخت.
سپس دکتر محسن عباس زاده، عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران و دبیر سمپوزیوم، به تشریح اهمیت موضوع سمپوزیوم، نقطه تمرکز بحث، چرایی طرح آن در قالب یک طرح بینارشته ای شامل سه پنل فلسفه، الهیات و سیاست، و نسبت تخصص هریک از سخنرانان با پنل های طراحی شده پرداخت.
سمپوزیوم با بررسی تقابل عقل و ناعقل در قالب پنل «فلسفه» و سخنرانی دکتر رضا نجف زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران تحت عنوان «رژیمهای عقلانیت و ناعقلانیت: فراتر از رویارویی آتن و اورشلیم» آغاز شد. دکتر محمدتقی قزلسفلی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران سخنران بعدی بود که با عنوان «اضطراب پس از روشنگری و اگزیستانسیالیسم» به ارائه بحث پرداخت. سخنرانی پایانی این پنل، به دکتر مهدی خبازی عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران با عنوان «از عقل و ناعقل به سوی تمکین و تعلیق» اختصاص یافت.

پنل دوم که به بررسی تجلیات عقل و ناعقل در قالب «الهیات» اختصاص داشت، با ارائه دکتر عباس اسکوییان عضو هیات علمی گروه الهیات دانشگاه پیام نور تحت عنوان «نسبت فقه و عقل: از عقل به مثابه ابزار تا فقه عقلانی» آغاز شد. سپس، دکتر محمود دیانی عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران سخنرانی خود را با موضوع «تاملی در پیامدهای عقلگرایی و ناعقلانی گری در نظام فکری فیلسوف- متکلمان مسلمان» ارائه نمود. آخرین سخنران این پنل، دکتر صدرا تقی پور، مدرس فلسفه دین دانشگاه فرهنگیان بود که با عنوان «عرفان و ساحات عقل: عقل دنیوی و عقل ماورائی (نسبت ساحات عقل با دوگانه رهایی و انقیاد از منظر عرفان)» به ارائه سخنرانی پرداخت.
سومین پنل، با عنوان «سیاست»، که به مختصات نظری و پیامدهای عملیِ اندیشه های سیاسیِ عقلانی و ناعقلانی می پرداخت، با ارائه دکتر کمال پولادی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی چالوس تحت عنوان «فرایند عقلانی شدن: از عقل ابزاری تا عقل ارتباطی» شروع به کار کرد. در ادامه، دکتر حمید یحیوی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا همدان به طرح بحثی با عنوان «نقد عقل سیاسی» پرداخت. پایان این پنل و سمپوزیوم، با سخنرانی دکتر محسن عباس زاده، عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران همراه بود که تحت عنوان «لوگوس، میتوس، و عاملیت سیاسی» درصدد ارائه نوعی جمع بندی از نسبت میان ایده های مطرح شده در پنلهای سه گانه و پیامدهای سیاسیِ متصور برای آنها برآمد. پایان هر پنل با پرسش های دانشجویان و پاسخ سخنرانان همراه بود.

اشتراک‌ها:

پست های مرتبط

اطلاعیه ها

برگزاری نخستین دوره انتخابات هیات مدیره شعبه مازندران انجمن علوم سیاسی ایران

نخستین دوره انتخابات هیات مدیره «شعبه مازندران» انجمن علوم سیاسی ایران در روز یکشنبه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اعضای هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران
عمومی

نشست “بررسی تحلیلی مسایل ایران امروز از منظر علم سیاست؛ صورت بندی و پیامدهای سیاسی- امنیتی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی”

در پی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی توسط نیروهای نظامی آمریکا، انجمن علوم سیاسی ایران به منظور واکاوی علمی این موضوع نشستی با عنوان "بررسی تحلیلی مسایل ایران امروز از
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *